Thursday, March 11, 2010

Ειδήση 5/3


Ειδήσεις Μαρτίου:

«Σήμερα δεν χτύπησαν τον Μανώλη Γλέζο, αλλά χτύπησαν τον Έλληνα πολίτη»
Είδηση (5/3): Ο κ. Μανώλης Γλέζος δέχθηκε επίθεση με χημικά στο πρόσωπο από άνδρες των ΜΑΤ, περιστατικό το οποίο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε ατυχές. Επίσης, αντιπροσωπεία των αστυνομικών επισκέφθηκε τον κ. Γλέζο στο νοσοκομείο ζητώντας συγγνώμη για το συμβάν.
Ποιος είναι ο Μανώλης Γλέζος; Όχι δεν είναι κουκουλοφόρος ούτε «γνωστός άγνωστος»!

Στις 30 Μαΐου 1941, αυτός και ο Απόστολος Σάντας υπέστειλαν τη γερμανική σημαία με τον φερόμενο αγκυλωτό σταυρό (του Γ' Ράιχ) που βρισκόταν στην Ακρόπολη, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς. Το τολμηρό εκείνο επιχείρημα προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που μεταδόθηκε η είδηση. Η πράξη τους ενέπνευσε τους Έλληνες που αντιστέκονταν ενάντια στον κατακτητή που καθιέρωσε και τους δύο ως σύμβολα αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής. Ασχέτως των πολιτικών του πιστεύω προσωπικά θεωρώ άνανδρη την επίθεση προς τον κ. Γλέζο, σε ένα άνθρωπο που έβαλε πάνω από την σωματική του ακεραιότητα την αγάπη προς την πατρίδα.
Βέβαια οι αστυνομικοί με το δίκιο τους, δεν γνώρισαν ποιος είναι γι’ αυτό και θεώρησαν ύποπτο ένα γεροντάκο 78 ετών… γιατί αν δεν ήταν ο Γλέζος θα ήταν ίσως ο «δικός» μου παππούς! Γιατί να τον γνωρίζουν άλλωστε, τι έκανε; Εμείς γνωρίζουμε μόνο τα καλλωπιστικά φυτά που περιφέρονται στα κανάλια!!!

No comments:

Post a Comment