Wednesday, April 21, 2010

Ο εξευτελισμός του πολιτισμού σε όλο του το μεγαλείο.


Ο εξευτελισμός του πολιτισμού σε όλο του το μεγαλείο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, σήμερα η Τζούλια μας απείλησε πως θέλει να βαδίσει στα βήματα της Μελίνας Μερκούρη, συναντώντας σημαντικές προσωπικότητες, προάγοντας τον ελληνικό τουρισμό και βοηθώντας να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Ξέρω πως ίσως και να χάνω το χρόνο μου σχολιάζοντας τις δηλώσεις της, αλλά το θεωρώ αδιανόητο να περιφέρετε στα κανάλια προσβάλλοντας την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Αναρωτιέμαι λοιπόν που είναι οι υπεύθυνοι?

Έχει φτάσει στα όρια, αντέξαμε πολλά, την Μελίνα όμως δεν την αγγίζεις. Η Μελίνα είναι η Ελλάδα. Δεν μπορεί μια «ηθοποιός» ταινιών σεξουαλικού περιεχομένου να προσβάλει την ιστορία. Ίσως είναι η στιγμή που κάποιοι πρέπει ν’ αφήσουν την σοβαροφάνεια τους και να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους απαγορεύοντας τον εξευτελισμό της χώρα αλλά και προσώπων όπως η Μελίνα από ξεπεσμένες «απόλυτες» σταρ.

Ανεξαρτήτου κόμματος ή ιδεολογίας, εδώ δεν εξευτελίζετε το ΠΑΣΟΚ αλλά η δημοκρατία και ο πολιτισμός γιατί αυτό αντιπροσώπευε η Μελίνα. Ας σταματήσει κάποιος την ιεροσυλία και τον διασυρμό της χώρας, τουλάχιστο απ’ αυτή.

Νικολίνα Σολωμού
Το κείμενο είναι προσωπική άποψη

No comments:

Post a Comment